Sunday, June 24, 2012

Special Thanks to SMK St Thomas!

Bagi pihak SCC dan PCDK, saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak SMK St Thomas diatas penganjuran kejohanan berpasukan sekolah-sekolah yang pertama seumpamanya di Kuantan, dan terima kasih kerana menjemput saya untuk bantuan teknikal sepanjang kejohanan berlangsung!

Ibarat sudah pucuk dicita ulam mendatang bila SMK St Thomas bersetuju menganjurkan kejohanan yang telah lama saya impi untuk merealisasikannya. Dan tambah menarik apabila pihak Sekolah menguruskan 100% daripada jemputan hinggalah penajaan hadiah-hadiah dan sijil-sijil! Buat pertama kalinya saya cuma bertindak menjadi pengadil dan membekalkan peralatan. Dan siapa sangka, pihak sekolah berhasrat menjadikan kejohanan ini sebagai acara tahunan sekolah! (awesome!)

Pada ketika zaman persekolahan dulu, banyak sekolah di Kuantan menganjurkan pertandingan jemputan ke sekolah-sekolah lain, termasuklah sekolah saya sendiri pada ketika itu. Ada jemputan dari SABS, SEMSAS, SM Tanah Putih, SM Alor Akar dan banyak lagi! Namun apabila saya kembali ke arena catur, kemeriahan kejohanan di Sekolah telah tiada. Saya sentiasa berharap suatu hari nanti akan ada budaya kejohanan Catur seperti dizaman persekolahan saya dahulu. Dan yang menggembirakan hati saya adalah kesanggupan pihak SMK St Thomas memulakan langkah pertama ini!(mendoakan ada langkah kedua dari sekolah lain pula!)

Ucapan Terima Kasih dan tahniah kepada guru-guru terlibat terutamanya (Pn Khor, Pn Lee, Pn Rohana, Pn Maimunah dan lain-lain guru yang tidak tersebut namanya disini), kepada pelajar-pelajar yang membantu kejohanan (Fitri, Firul, Ng dan lain-lain yang tidak tersebut namanya disini), dan kepada para pemain SMK St Thomas yang bersungguh-sungguh berlatih untuk melakar sejarah manis yang pertama selaku Juara Kejohanan! (termasuk kesungguhan pemain pelapis Team B sekolah). Tahniah lagi sekali saya ucapkan!

Klik disini untuk keputusan penuh kejohanan  chess-results.com

No comments: